Spanoulis donio pobjedu Olympiakosu nakon protužetka

Ubacio čak 34 poena

Spanoulis donio pobjedu Olympiakosu nakon protužetka

Košarkaši Olympiakosa su teže od očekivanog slavili pobjedu protiv Neptonasa u okviru trećeg kola Eurolige. Na kraju je grčki tim nakon produžetaka slavio pobjedu od 85:81.

Olympiakos je bolje otvorio susret, ali se Neptunas tokom cijele prve četvrtine rezultatski držao u egalu protiv favorizovanih gostiju. Spanoulis i Lojeski predvodili su tim iz Pireja u prvom poluvremenu koje se završilo s prednošću Olympiakosa od osam poena razlike.

U nastavku je Neptunas zaigrao neuporedivo bolje i prednost Olympiakosa se brzo istopila. Do kraja treće četvrtine su domaći anulirali prednost Olympiakosa i u posljednju dionicu ušlo se sa nerješenim rezultatom. Neptunas je predvođen Shakurom, Gailiusom i Mažeikom čak stigao i do prednosti od pet poena razlike nekoliko minuta prije kraja utakmice, ali je Olympiakos po ko zna koji put izvukao sjajni Vassillis Spanoulis.

Najbolji igrač Olympiakosa preuzeo je na sebe gotovo sve u finišu utakmice i donio grčkom timu vodstvo u samom finišu. Neptunas je sretnim košom Gailiusa izvukao produžetak, ali to je bilo sve što su Litvanci uspjeli uraditi u ovom meču. Olympiakos je na kraju slavio pobjedu rezultatom 85:81.

Fantastični Spanoulis bio je najbolji pojedinac susreta sa čak 34 ubačena poena. Sa druge strane, najviše se istakao Gailius sa 16 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga

Neptunas - Olympiakos 81:85 (15:17, 15:21, 25:17, 21:21, 5:9)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.