Spanoulis najbolji u Grčkoj
Najbolji u Grčkoj: Vassilis Spanoulis

Eurobasket nagrade

Spanoulis najbolji u Grčkoj

Vassilis Spanoulis, košarkaš Panahtinaikosa i reprezentacije Grčke, u izboru Eurobasketa proglašen je za najboljeg igrača prvenstva Grčke u kojem je njegov tim odbranio naslov prvaka.

Spanoulis je dobio nagradu i za najboljeg beka, dok su ostala priznanj raspoređena na sljedeći način:

Najbolje krilo je Jarod Stevenson (Costa Cafe Marousi), a centar Nikola Peković (Panathinaikos Athens).

Igrač koji je najviše napredovao je Manolis Papamakarios (Panellinios Athens), a stranac godine je Peković.

Najbolji domaći igrač je Spanoulis, dok je na opšte iznenađenje priznanje za najboljeg trenera otišlo u ruke Soulisa Markopoulosa iz Marousija.

Prvi tim čine: Spanoulis, Lynn Greer (Olympiakos), Stevenson, Giannis Bourousis (Olympiakos) i Peković, dok su u drugom:
Šarunas Jasikevičius (Panathinaikos), Andrew Nicholas (Panathinaikos), Prodromos Nikolaidis (AS Trikalla 2000), Loukas Mavrokefalides (Costa Cafe Marousi) i Mike Batiste (Panathinaikos Athens).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.