Spanoulis napustio pripreme

Novi problemi za sastav iz Grčke

Spanoulis napustio pripreme

Nakon što je bek Grčke košarkaške selekcije Nick Calathes prošle sedmice saznao da mora napraviti pauzu dugu mjesec dana zbog povrede zgloba desne noge, selektor rivala iz naše grupe Elias Zouros je suočen sa novim problemima.

Vassilis Spanoulis je napustio pripreme u Karpenissiju te se zaputio u Atinu na dodatne pretrage kada je u pitanju povreda trbušnog zida. Dok traje neizvjesnost do prvih ljekarskih izvještaja, može se konstatovati da je za ovog najboljeg igrača Grčke na prošlom Eurobasketu u Poljskoj nastup u Litvaniji pod velikim znakom. Na prošlom EP-u Spanoulis je bio član najbolje petorke turnira.

Nakon nekoliko standardnih i veoma bitnih igrača kao što su Diamantidis i Papalauskas koji neće nastupiti, sada je pored Peperologlua i Calathesa iz Panathinaikosa, upitan i Spanoulis koji nastupa za Olympiakos.

Podsjetimo, rivali iz naše grupe su prvaci EP-a iz 1987. i 2005. dok su na posljednjem takvom takmičenju uzeli bronzanu medalju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije