Spanoulis presudio Moskovljanima i donio Olympiakosu finale!

Veliki Vassilis Spanoulis

Spanoulis presudio Moskovljanima i donio Olympiakosu finale!

Senzacionalni Vassilis Spanoulis vodio je svoj Olympiakos do pobjede nad CSKA u prvom polufinalu Eurolige. Iako je grčki tim većim dijelom utakmice bio u rezultatskom deficitu, na kraju je slavio rezultatom 70:68 i tako se plasirao u veliko finale.

U prvoj četvrtini je viđeno potpuno ravnopravno nadmetanje, a prvi tim koji se rezultatski uspio odvojiti bio je CSKA, koji je početkom druge četvrtine stigao do sedam poena prednostu (24:17).

Olympiakos je potom ušao u seriju i uspio tri minute prije kraja poluvremena povesti sa 30:29, ali je moskovski tim ipak otišao na odmor sa minimalnom prednošću od 36:35.

Prva polovina treće četvrtine donosi bolju igru CSKA, koji se ponovo uspio rezultatski odvojiti (45:39). Ni grčki tim se nije predavao, pa je konstantno bio u rezultatskom egalu.

CSKA je vodio sa devet poena razlike četiri minute prije utakmice, a onda je na scenu stupio Vassilis Spanoulis. Predvodnik Olympiakosa je odigrao očajne tri i po četvrtine, a onda se probudio kada je bilo najpotrebnije.

Spanoulis je tada, nakon deset uzastopnih promašaja iz igre, pogodio svoj prvi na utakmici, a sa dvije vezane trojke je vratio Olympiakos u život. Kasnije je pogodio i za vodstvo, da bi u finišu uslijedila drama.

Weems je trideset sekundi prije kraja utakmice pogodio za izjednačenje, da bi potom fenomenalni Spanoulis pogodio još jednu trojku za 69:66.

CSKA je sigurno izvela dva slobodna bacanja, a zatim je Sloukas promašio drugo slobodno bacanje i omogućio Moskovljanima napad za produžetak ili pobjedu.

Armejci su se spetljali i Kirilenko je očajnički pokušao pogoditi između tri igrača , ali nije uspio. Ostalo je 70:68, i Olympiakos je izborio finale i proslavio veliki uspjeh.

Printezis je uz Spanoulisa bio glavni igrač Olympiakosa u ovom susretu, a meč je završio sa 14 poena na svom kontu. Sloukas je dodao pet manje.

Sa druge strane, Nando De Colo je prednjačio u ekipi CSKA sa 18 poena. Kaun je ubacio 11, Jackson i Weems po 9, a Teodosić 8 pona.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, polufinale:

Olympiakos - CSKA 70:68

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.