Španski timovi slavili pobjede u Euroligi

Laboral, Barca i Unicaja sigurni kod kuće

Španski timovi slavili pobjede u Euroligi

Ova noć Eurolige donijela je sreću španskim klubovima koji su slavili pobjede protiv svojih večerašnjih rivala. Dok su Barcelona i Unicaja relativno lako savladali Turow odnosno Limoges, Laboral Kutxa je nakon prave drame slavila nad Galatasarayem.

Laboral i Galata odigrali su ljepoticu kola i najzanimljiviju utakmicu večeri. U utakmici punoj preokreta više sreće imao je domaći tim koji je do pobjede došao dvije sekunde prije kraja utakmice pogotkom Iversona. U redovima Galatasaraya briljirali su Erceg i Micov, koji su zajedno ubacili 44 poena ali ni to nije bilo dovoljno Galati da izbjegne poraz. Laboral je slavio sa 91:90, a za to su najzaslužniji Iverson i Huertel sa po 14 poena.

Barcelona se protiv poljskog Turowa mučila samo u prvoj dionici, a ostatak susreta lako su riješili u svoju korist. Na kraju su Katalonci slavili sa 86:67 a predvodio ih je Justin Doellman sa dvadeset ubačenih poena. Kulig je sa druge strane dodao jedan manje, ali njegov sjajan učinak nije bio dovoljan da se uradi nešto više u ovom susretu.

Unicaja je protiv francuskog Limogesa na domaćem terenu teže od očekivanog stigla do pobjede. Nakon egal utakmice u prvom poluvremenu, domaći su se odlijepili u trećoj dionici koju su slavili sa jedanaest poena razlike i tako riješili pitanje pobjednika. Bilo je 75:69 na Unicaju, a najefikasniji kod pobjednika bio je Fran Vasquez sa 13 pogodaka. Jamar Smith je bio najbolji pojedinac iz redova Limogesa sa 14 poena i pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga

Laboral Kutxa - Galatasaray 91:90 (23:24, 24:25, 23:21, 21:20)
Barcelona - Turow 86:67 (21:21, 26:16, 23:18, 14:12)
Unicaja - Limoges 75:69 (20:19, 18:17, 25:14, 12:19)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije