Spektakularan preokret Clevelanda u Indiani
Foto: EPA

Cavsi na korak od plasmana u narednu rundu

Spektakularan preokret Clevelanda u Indiani

D. Rakanović

Cleveland Cavaliersi savladali su Indianu na gostovanju sa 119:114 nakon veliko preokreta i tako došli do treće pobjede u seriji. 

Branioci titule došli su do vrijedne pobjede nakon što su na poluvremenu gubili sa 25 poena razlike, međutim, odličnom igrom u drugom poluvremenu Cavsi su predvođeni Jamesom uspjeli da naprave nevjerovatan preokret. 

Indianu je koštala loša treća četvrtina u kojoj su Cavsi uspjeli da se vrate na jednocifren zaostatak. 

Uzrok poraza Pacersa je i to što su u drugom poluvremenu postigli samo 40 poena, u odnosu na 74 poena iz prvog dijela utakmice. 

Indiana je bolje otvorila utakmicu i nakon prvog perioda imala dvocifrenu prednost (37:27). U drugoj četvrtini razigrao se Paul George koji je postigao u tom periodu 21 poen. Na njegovim krilima je Indiana došla do 25 poena prednosti na poluvremenu (74:49). Indianu je dominirala tokom prvog poluvremena, zahvaljujući odličnom procentu šuta. Drugo poluvrijeme bolje otvara Cleveland. Indiana nije mogla da se pronađe ritam iz prvog poluvremena, Paul George nije postigao nijednog poena, što su James i društvo iskoristili i vratili utakmicu na jednocifren zaostatak. Na ulasku u posljednji period bilo je 91:84 za Pacerse. Cleveland već nakon nekoliko minuta uvodi utakmicu u potpuni rezultatski egal i preuzima prednost poenima James (100:98) na šest i po minuta do kraja. Međutim, ni Indiana se nije predavala, tačnije George koji je držao priključak Pacersa. Međutim, utakmicu prelama nedosuđen faul na Georgu na nešto više od minute do kraja, a lopta biva dodijeljena Clevelandu. Cavsi u tom napadu preko Fryea pogađaju trojku za 114:107 i rješavaju pitanje pobjednika. Imala je Indiana priliku da se vrati, ali nisu bili precizni u šutevima za tri poena. 

Uspjeh Cavsa je još veći kada se zna da je trener Lue odlučio da u posljednjem periodu ne uvodi Kevina Lovea i Kyriea Irvinga.

Cavse je predvodio LeBron James sa triple-double učinkom. On je utakmicu završio sa 41 poenom i po 12 skokova i asistencija, uz dvije blokade i jednom ukradenom loptom, ali je imao i tri izgubljene. Pratili su ga Channing Frye, JR Smith, Kyrie Irving i Kevin Love sa po 13 poena.

U ekipi Indiane istakao se Paul George kojem je nedostajala jedna asistencija za triple-double. Utakmicu je završio sa 36 poena, uz 15 skokova i devet asistencija. Jeff Teague je ubacio 15, a Lance Stephenson 13 poena.

Cleveland je došao na korak do prolaza dalje, a četvrta utakmica je rasporedu 23. aprila sa početkom u 19 sati po srednjoevropskom vremenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi