Spoelstra produžio ugovor sa Miamijem

Spoelstra produžio ugovor sa Miamijem

Erik Spoelstra, trener Miami Heata, produžio je ugovor sa svojom ekipom.

Spoelstra na klupi Miamija sjedi od 2008. godine kada je zamijenio Pata Rileya, a potonji trenutno obavlja dužnost predsjednika kluba sa Floride. Detalji ugovora nisu otkriveni javnosti, kao ni financijski uslovi.

"Na klupi imamo jednog od najboljih trenera u ligi. Smatramo da Erik može donijeti napredak ekipi, te smo se zbog toga odlučili produžiti ugovor. Ne želimo da nam ga neko otme", rekao je predsjednik Miamija, Pat Riley.

Četrdesetjednogodišnji trener je prošle sezone imao priliku voditi ekipu sa tri velike NBA zvijezde LeBronom Jamesom, Chrisom Boshom i Dwyaneom Wadeom. Uspio je doći do finala, ali tu je njegova ekipa zaustavljena od Dallasa (2:4).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.