Sportski direktor BIBL-a boravio u Mostaru
Pehari su se lani dijelili u Sofiji

Zrinjski se priprema za Balkansku ligu

Sportski direktor BIBL-a boravio u Mostaru

M. Maksimović

Sportski direktor Balkanske međunarodne košarkaške lige (BIBL) Shay Shtriks proteklog vikenda je posjetio Mostar kako bi se uvjerio u uslove koje nudi dvorana na Bijelom brijegu u kojoj će košarkaši Zrinjskog igrati svoje utakmice, odnosno hotel u kojem će biti smještene ekipe koje budu dolazile u Mostar.

Shtriks je napustio Mostar vrlo zadovoljan potvrdivši kako nema nikakvih prepreka za nastup Zrinjskog u Balkanskoj ligi. Ono što se očekuje od zrinjskog u narednom periodu jeste da bude uplačena određena kotizacija ali i garancija jer se taj iznos na kraju lige vraća klubovima.Troškove putovanja, smještaja i organizacije domaćih utakmica snosi sama liga.
Tako će predstavnik BiH naći u društvu Levskog, Rilskog Sportist Samokova, Balkan Botevgrada, OKK Beograda, Lovćena, Mornara, Temišvara, Targua, zatim ekipa Svjetosti iz Slavonskog Broda, te Feni Industries iz Makedonije. Uz sve ove klube, Srbija i Makedonija, uz mogučnost proširenja lige na Izrael (Hapoel Holon). Liga bi trebala startati u oktobru, a kolo bise trebalo igrati svake dvije sedmice.

Prošle sezone je pobjednik BIBL-a bila ekipa Levskog koja ja je u finalu savladala Lovćen 77:65, a  na završnom turniru u Sofiji su još igrali Feni Industries iz Makedonije i Euroins Cherno More.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti