Sprema se proširenje NBA lige, Seattle dobija franšizu?
Foto: EPA

Adam Silver smatra da je proširenje neizbježno

Sprema se proširenje NBA lige, Seattle dobija franšizu?

Prvi čovjek NBA lige Adam Silver je istakao da se najjačoj ligi na svijetu u skorijoj budućnosti sigurno "smiješi" proširenje, te da bi grad Seattle potencijalno mogao ponovo dobiti franšizu.

"Mislim da je samo pitanje pravog trenutka da počnemo ozbiljno razmišljati o ekspanziji. Razmislite o stanju kojem je liga sada, meni je nevjerovatno da i dalje postoje navijači koji govore da postoji samo jedan dobar tim u ligi", izjavio je komesar NBA lige Adam Silver, pa nastavio:

"Mislim, ako ljudi zaista vjeruju da iako imamo 450 najboljih igrača na svijetu, da se od tih 450 igrača može formirati samo jedan tim, onda vjerovatno nema smisla proširivati ligu. Ja u to ne vjerujem, mislim da će se stvari same ispraviti."

"Ne želim odrediti tačan datum kada će doći do proširenja, ali to će, u jednom trenutku, biti neizbježno...Nema sumnje da će i Seattle biti na užem spisku gradova koje ćemo gledati", dodao je Adam Silver.

Inače, Seattle SuperSonicsi su u NBA ligi nastupali od 1967. godine, a devedesetih godina prošlog stoljeća bili su jedna od najpopularnijih ekipa u ligi, kada su njihovim redovima nastupali Gary Payton i Shawn Kemp.

SuperSocnisci se 2008. godine sele u Oklahomu i postaju Oklahoma City Thunderi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi