Spreman veliki trejd, Mirza dobija konkurenciju
Foto: EPA

Pregovori Netsa i Kingsa

Spreman veliki trejd, Mirza dobija konkurenciju

M. Šljivak

Brooklyn Netsi i Sacramento Kingsi pregovaraju o mogućem trejdu u kojem glavnu ulogu ima playmaker Netsa Deron Williams.

Američki mediji navode kako bi Deron Williams i centar Mason Plumlee mogli put Sacramenta, dok bi u Netse stigla tri imena.

Kingsi su spremni da Netsima pošalju playmakera Darrena Collisona, te krilne igrače Derricka Williamsa i Jasona Thompsona.

Eventualni trejd Netsa i Kingsa mogao bi smanjiti minutažu Mirzi Teletoviću. Williams i Thompson mogu igrati na poziciji četvorke, te bi se konkurencija kapitenu bh. reprezentacije znatno povećala.

Derrick Williams ove sezone po utakmici bilježi preko osam poena i četiri skoka, dok je Thompson na sedam poena i šest skokova po susretu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.