Spursi 'časte' Aldridgea: 72 miliona za tri godine
Foto: EPA

Novi ugovor za krilnog centra

Spursi 'časte' Aldridgea: 72 miliona za tri godine

Iako je podbacio u prošlogodišnjem play-offu, LaMarcus Aldridge je jedan od najboljih igrača San Antnio Spursa, a ekipa iz Teksasa je odlučila produžiti saradnju sa njim.

Iskusni Aldridge će tako potpisati novi trogodišnji ugovor sa Spursima vrijedan 72.3 miliona dolara. Ovo produženje ugovora će početi važiti od sezone 2019/2020, a treća godina Aldridgeovog novog ugovora je "djelimično zagrantovana".

Vijesti o produženju saradnje Spursa i Aldridgea je prenio novinar Adrian Wojnarowski, a američki mediji ističu da su Spursi bili prilično izdašni kada je u pitanju novi ugovor njihove zvijezde.

LaMarcus Aldridge je u San Anotnio stigao 2015. godine, dok je prije toga devet godina nastupao u dresu Portland Trail Blazersa. Ovaj iskusni 32-godišnji krilni centar je u protekloj sezoni, u dresu Spursa, imao učinak od 17.3 poena i 7.3 skokova po utakmici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi