Spursi i Roketsi posustali, Miami opravdao ulogu favorita

NBA liga

Spursi i Roketsi posustali, Miami opravdao ulogu favorita

Miami Heat opravdao je ulogu favorita i noćas na domaćem parketu porazio Charlotte rezultatom 101:97. 

Domaći tim već u prvom periodu ostvario je prednost od deset koševa koja je sačuvana do samog kraja. Prvo ime na utakmici očekivano je bio LeBron James sa 32 oena, dok je kod Charlotte Kidd-Gilchrist postigao 22 koša. Miami vodi sa 2:0 u seriji nakon ovog trijumfa.

Ono što je za rukom pošlo Miamiju, noćas nije San Antoniu. Spursi su neočekivano poraženi od neugodnog Dallasa rezultatom 113:92. Gosti su Spurse ranili u trećem periodu koji im je pripao rezultatom 32:24, a dokrajčili su ih u posljednjoj dionici koju su riješili su svoju korist sa 25:17. Najefikasniji igrač na utakmici bio je Ginobili sa 27 koševa, dok je u pobjedničkom timu Elis postigao 21 poen. Ovim trijumfom Maveriscksi su izjednačili na 1:1 u ukupnom skoru.

Drugi favorit koji je pao na domaćem parketu noćas bio je Houston. Roketsi su na svom parketu poraženi od Portlanda sa 112:105. Prva četvrtina nije nagovještavala takav rasplet obzirom da je Houston imao prednost od osam koševa. Ipak naredna tri perioda igre pripala su gostima koji su tako došli do zasluženog trijumfa. Prvo ime susreta bio je Aldrige sa 43 poena, dok je na drugoj strani Howard ubacio 32 koša. Portland nakon ovog trijumfa vodi sa 2:0 u seriji.

NBA liga:

Miami Heat – Charlotte Bobcats 101:97
San Antonio Spurs – Dallas Mavericks 92:113
Houston Rockets –Portland Trail Blazers 105:112

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.