Spursi i Timberwolvesi mame Rosea

Mijenja li klub?

Spursi i Timberwolvesi mame Rosea

E. Škorić

Playmaker New York Knicksa Derrick Rose mogao bi da mijenja sredinu u narednoj sezoni.

Rose će postati ovog ljeta slobodni agent i igrač kojeg su uveliko omele povrede da napravi značajniju karijeru, najvjerovatnije će napustiti Madison Square Garden. 

Američki mediji javljaju da je Rose, bivši košarkaš Chicago Bullsa, na meti Minnesote Timberwolvesa, a također se navodi da ga u svojim redovima žele i San Antonio Spursi.

Rose je kao igrač Bullsa doživio nekoliko teških povreda koljena, no smatra se da i dalje može da igra na visokom nivou, a kako Knicksi ne pokazuju visoke ambicije, očigledno je da će i sam igrač razmišljati o promjeni.

U ovoj sezoni NBA lige 28-godišnji košarkaš na prosjeku je od 18 poena, 4.4 asistencije i 3.8 skokova, dok je u kompletnoj NBA karijeri na učinku od 19,5 poena, 6 asistencija i 3.7 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi