Spursi na krilima Leonarda izjednačili protiv Houstona
Foto: EPA

Leonard predvodio San Antonio do pobjede

Spursi na krilima Leonarda izjednačili protiv Houstona

D. Rakanović

San Antonio Spursi su na krilima Kawhija Leonarda slavili ubjedljivu pobjedu protiv Houstona sa 121:96 i izjednačili seriju na 1:1. 

Utakmica je većim tokom bila izjednačena. U posljednju četvrtinu Houston je ušao sa pet poena zaostatka, ali kao da su nestali sa parketa u posljednjem periodu. Spursi su ovaj period dobili sa 33:13 i uzvratili udarac Rocketsima.

Spurse je predvodio Kawhi Leonard sa 34 poena, uz sedam skokova i osam asistencija. Pratio ga je Tony Parker sa 18 poena, ali je on povrijedio koljeno početkom posljednjeg perioda igre nakon čega je napustio parket i nije se vraćao na teren. Više informacija o njegovoj povredi znaće se tokom četvrtka. 

LaMarcus Aldridge je ubacio 15 poena, uz osam skokova, dok je Jonathon Simmons dodao 14 poena. 

Zvijezda Houstona James Harden odigrao je očajnu partiju. Postigao je 13 poena, uz očajan procenat šut iz igre. Uputio je ukupno 17 šuteva, a samo tri su prošla kroz obruč (18%). Harden je dodao i deset asistencija i sedam skokova. 

Houston je predvodio Ryan Anderson sa 18 poena, uz osam skokova. Eric Gordon je ubacio 15, a Clint Capela je dodao 14 poena. 

Serija sada seli u Houston, a naredni meč je na rasporedu šestog maja sa početkom u 3:30 sati po srednjoevropskom vremenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti