Spursi nemoćni u Houstonu, Dallas u Portlandu

Howard sjajan

Spursi nemoćni u Houstonu, Dallas u Portlandu

M. Šljivak

Dva derbija NBA lige u noći sa četvrtka na petak nisu ispunila očekivanja.

Houston i Portland su pregazili San Antonio i Dallas, koji nisu imali previše šansi protiv sjajnih domaćina.

Derbi Teksasa između Houstona i San Antonija pripao je Rocketsima 98:81.

Bez Tima Duncana i Manua Ginobilija Spursi nisu imali šanse protiv Houstona. Dominirali su Rocketsi u ovom susretu, vodili su cijelim tijekom susreta i na kraju su slavili sa 17 poena razlike. 

Briljirao je Dwight Howard u domaćem sastavu. Ubacio je 32 poena uz 16 skokova, James Harden je dodao 20, dok je najefikasniji kod San Antonija bio Cory Joseph sa 16 poena.

Portland je sjajnom igrom u drugom poluvremenu razbio na svom parketu Dallas Maverickse 108:87.

Imao je tim iz Dallasa na poluvremenu četiri poena prednosti (50:46), ali su Trail Blazersi u nastavku dominirali. Prednost se povećavala iz minute u minut, a na kraju je bilo plus 21.

LaMarcus Aldridge je ubacio 20 poena u pobjedničkom timu, Damian Lillard je dodao 18, dok je na drugoj strani Dirk Nowitzki ubacio 17 poena.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti