Spursi nisu dozvolili iznenađenje Memphisa
Foto: EPA

Odlično izdanje Kawhija Leonarda

Spursi nisu dozvolili iznenađenje Memphisa

San Antonio Spursi su došli do nove pobjede nad Memphis Grizzliesima u play-offu. Spursi su u dosta zanimljivoj utakmici na kraju slavili rezultatom 96:82.

Ekipa iz San Antonija je povela početkom prve četvrtine, a njihova prednost je rasla do čak 26 poena krajem drugog dijela. Na poluvrijeme se otišlo sa prednošću domaćina od 19 razlike. U trećoj četvrtini se, ipak, Memphis budi i velikom serijom smanjuje razliku na svega deset poena, da bi početkom zadnjeg dijela serijom 6-0 prišli Spursima na samo četiri poena.

Ipak pri rezultatu 80-75 za Spurse, ekipa iz Teksasa postiže osam poena za kratko vrijeme, te ovom serijom slama otpor Memphisa i lagano privodi utakmicu kraju. Ovom pobjedom San Antonio je poveo sa 2:0 u seriji.

San Antonio je predvodio fantastični Leonard koji je postigao 37 poena, poenima je dodao i 11 skokova i dvije asistencije. Odličan je bio i iskusni Tony Parker koji je upisao 15 poena, dok je 12 dodao Green, a 11 Aldridge.

Najefikasniji kod Memphisa je bio Mike Conley sa 24 poena, jednim skokom i osam asistencija, dok je Zach Randolph ubacio 18 poena uz deset skokova i jednu asistenciju.

Solidnu partiju pružio je iskusni Vince Carter sa ubačenih 12 poena, koliko je postigao i Marc Gasol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti