Spursi očitali lekciju Oklahomi
Foto: NBA

Polufinale Zapada

Spursi očitali lekciju Oklahomi

San Antonio Spursi na najbolji mogući način započeli su polufinalnu seriju zapadne konferencije. Izabranici Gregga Popovicha u noći sa subote na nedjelju deklasirali su na domaćem terenu ekipu Oklahome rezultatom 124:92.

Scenario je bio jasan već nakon prve dionice u kojoj je San Antonio stekao čak 23 poena prednosti (43:20). Iskusni sastav Spursa do kraja je uspio čak i da uveća razliku i tako dođe do vodstva u seriji.

LaMarcus Aldrige bio je prvo ime susreta sa 38 poena i 6 skokova. Odličan posao u defanzivi uradio je Kawhi Leonard, ali je u isto vrijeme sjajni bek domaćina uspio da zabilježi i 25 poena, 5 uhvaćenih lopti i 5 asistencija.

U redovima Oklahome prednjačio je Serge Ibaka sa 19 koševa. Potpuno su zakazali Kevin Durant i Russell Westbrook koji su kombinovano ubacili 30 poena, uz katastrofalan šut iz igre (11/34).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi