Spursi ponovo slavili, Clippersi bolji od Blazersa
Foto: NBA

NBA liga

Spursi ponovo slavili, Clippersi bolji od Blazersa

U NBA ligi noćas su odigrana četiri meča.

San Antonio je upisao i drugu pobjedu u novoj sezoni. Nakon što su deklasirali vicešampiona, ekipu Golden Statea, Spursi su bili bolji i od Sacramento Kingsa (102:94).

Kawhi Leonard imao je još jedno sjajno veče. Protiv 'Kraljeva' je ubacio 30 poena, a tome dodao još pet asistencija i tri skoka. Leonard je pokazao da je u samom vrhu NBA lige kada je u pitanju defanziva, pa je meč završio sa pet ukradenih lopti. LaMarcus Aldridge postigao je 16 koševa, dok su Dewayne Dedmon i David Lee postigli po 12 poena.

U redovima Sacramenta ubjedljivo najbolji bio je DeMarcus Cousins, koji je na svom kontu imao 37 poena i 16 uhvaćenih lopti.

Pobjedu je sinoć upisala i Atlanta. Hawksi su bili bolji od Washingtona sa 114:99.

U svojim redovima Atlanta je imala petoricu dvocifrenih igrača. Paul Millsap bio je najraspoloženiji u napadu i za 30 minuta na parketu zabilježio je 28 poena, sedam skokova i šest asistencija. Tim Hardaway Jr. dodao je 21 poen, dok je Dwight Howard imao double-double učinak, 11 poena i 19 skokova.

Kod Washingtona prednjačio je Markieff Morris sa 22 koša. Najbolji igrač Wizardsa John Wall imao je blijedo izdanje. Wall je postigao 12 poena, ali uz očajan šut iz igre (3/15).

Los Angeles Clippersi savladali su Portland (114:106), a najzaslužniji za prvu pobjedu u novoj sezoni bili su Blake Griffin i Chris Paul. Griffin je duel završio sa 27 poena i 13 skokova, dok je Paul imao isti broj poena uz pet asistencija i pet uhvaćenih lopti.

Portland je po običaju predvodio Damian Lillard. Bek Blazersa sinoć je ubacio 29 poena i zabilježio 10 skokova.

Zanimljiv meč odigrali su Chicago i Boston. Više uspjeha na kraju imali su Bullsi, koji su trijumfovali rezultatom 105:99.

Dwyane Wade je u svom debiju u Chicagu postigao 22 poena, a efikasniji od njega bio je samo Jimmy Butler koji je ubacio dva poena više. Odlični su bili Taj Gibson i Nikola Mirotić. Gibson je imao 18 koševa i 10 uhvaćenih lopti, dok je Mirotić meč završio sa 15 poena i devet skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi