Spursi se osvetili Maverricksima

Sunsi izbacili Blazerse

Spursi se osvetili Maverricksima

San Antonio i Phoenix su izborili polufinale Zapada pobjedama protiv Dallasa i Portlanda, te će se suočiti u polufinalu čija serija počinje u ponedjeljak u Phoenixu.

San Antonio je u šestoj utakmici doigravanja Zapadne konferencije bio bolji od velikog rivala Dallasa sa 97:87 i osvetio im se za prošlogodisnje izbacivanje u prvom krugu. Najviše razloga za slavlje su imali zbog gazde Dallasa Marka Cubana koji je pred početak serije nekoliko puta omalovažavao nešto stariju ekipu San Antonija.

U prvoj četvrtini je San Antonio poveo sa 22:8 i do kraja se prednost, koja je u pojedinim trenucima iznosila i po 20 poena, nije izgubila. Manu Ginobili je sa 26 poena predvodio Spurse, George Hill je dodao 21, a Tim Duncan 17 poena i 10 skokova. U redovima Dallasa su,kao i obično, bolji od ostalih bili Dirk Nowitzki sa 33, Caron Butler sa 25, te mladi Francuz Rodrigue Beaubois sa 16 poena.

Phoenix je takoder posao završio u šest utakmica. Sunsu su u šestoj utakmici u Rose Gardenu u Portlandu slavili sa 99:90 i dobili seriju sa 4-2. Grant Hill će tako igrati prvi put u karijeri u drugom krugu doigravanja. Šut je ponovo dobro služio igrače Alvina Gantryja, dok se kod Blazersa osjetio nedovoljni oporavak Brandona Roya.

Jason Richardson je utakmicu završio sa 28 poena i 7 skokova, Amare Stoudemire je dodao 22 poena, a Grant Hill je imao 12 skokova. Kod Blazersa je najbolji bio Martell Webster sa 19 poena, Rudy Fernandez je dodao 16 poena, uz sjajan šut za tri poena 5/6. LaMarcus Aldridge je dodao 16 poena i 9 skokova, a Brandon Roy 14 poena. Prva utakmica polufinala između Sunsa i Spursa na rasporedu je u ponedjeljak u Phoenixu.



rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.