Spursi slavili na krilima Leonarda
Foto: EPA

San Antonio bolji od Jazza

Spursi slavili na krilima Leonarda

D. Rakanović

San Antonio Spursi savladali su večeras na domaćem terenu Utah Jazz sa 109:103. 

Spursi su meč prelomili krajem trećeg perioda igre kada su otišli na velikih 16 poena razlike i riješili sve dileme oko pobjednika ove utakmice. Utah se do kraja utakmice približila, ali nisu imali snage za potpuni preokret. 

Spursi su večeras igrali bez Manua Ginobilija i LaMarcusa Aldridga, a najefikasniji je bio Kawhi Leonard sa 25 poena i sedam asistencija. Tony Parker ga je pratio sa 21 poenom, dok je Jonathon Simmons dodao 17 poena. Pau Gasol je imao double-double učinak sa 13 poena i 12 skokova. 

U sastavu Utah se istakao Boris Diaw, bivši igrač Spursa, sa 19 poena za samo 19 minuta na parketu. Rudy Gobert je također, postigao 19 poena, uz 14 skokova, pet asistencija i šest blokada. Gordon Hayward je ubacio 16 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi