Spursi 'smirili' Westbrooka, pobjede Toronta i Washingtona

NBA liga

Spursi 'smirili' Westbrooka, pobjede Toronta i Washingtona

U najjačoj ligi na svijetu sinoć je odigrano šest mečeva.

Ekipa Toronta savladala je u Air Canada Centru New Orleans Pelicanse sa 108:106.

Raptorsi su slavili nakon dodatnih pet minuta, a regularni dio meča završen je rezultatom 96:96.

Kyle Lowry predvodio je pobjednički tim sa 33 poena i 10 asistencija. Jonas Valančiunas imao je double-double učinak (20 poena, 12 skokova), dok je Norman Powell dodao 18 koševa.

Na drugoj strani izdvojio se Jrue Holiday sa 30 postignutih poena. Najbolji igrač Pelicansa Anthony Davis zabilježio je 18 poena i 17 skokova.

Washington je savladao New York sa 107:101, upisavši 15. vezanu pobjedu kod kuće.

Čak šestorica domaćih igrača imala su dvocifren košgeterski učinak. Prednjačio je Bredlay Beal sa 28 koševa, Markieff Morris ubacio je 24 poena i dodao 10 skokova, dok su Marcin Gortat i John Wall na svom kontu imali 15 pogodaka. Centar Wizardsa zabilježio je još 10 skokova, a Wall 13 proigravanja.

Bolji od ostalih kod Knicksa bio je Carmelo Anthony sa 26 koševa.

San Antonio je u AT&T Centru pobijedio Oklahomu (108:94), a odličnu partiju pružio je Kawhi Leonard.

On je meč okončao sa 36 poena i osam uhvaćenih lopti, a pratio ga je LaMarcus Aldridge sa 25 pogodaka i šest skokova. Russell Westbrook je sa 27 poena, 14 asistencija i šest skokova bio najefikasniji kod gostiju.

Ostali rezultati:

Houston Rockets - Sacramento Kings 105:83

Portland Trail Blazers - Charlotte Hornets 115:98

LA Lakers - Denver Nuggets 120:116

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi