Spursi stigli na pola puta do finala

San Antonio i u drugoj utakmici bolji od Portlanda

Spursi stigli na pola puta do finala

Košarkaši San Antonija slavili su i u drugoj utakmici doigravanja protiv Portlanda, te sada vode sa 2-0 u seriji. 

Portland se odlično držao u prvoj četvrtini, da bi Spursi sjajnom igrom i drugom periodu (41:25) stekli ogromnu prednost koju nisu ispuštali do kraja utakmice (114:97). 

Prvo ime Spursa bio je Kawhi Leonard sa 20 poena, Tony Parker je dodao 16 poena i 10 skokova, Manu Ginobili 16 poena, Marco Belinelli 13, Boris Diaw 12, Tiago Splitter 10 poena i 10 skokova, a Tim Duncan 10 poena. 

U redovima Blazersa najbolji su bili Nicolas Batum sa 21 poenom, Damian Lillad je ubacio 19, LaMarcus Aldridge 16 poena i 10 skokova, a Wesley Matthews 14 poena i 7 skokova. 

Treća utakmica igra se u subotu u Portlandu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.