Spursi trejduju Aldridgea za pick na NBA draftu?
Foto: EPA

Nakon slabih partija u proteklom play-offu

Spursi trejduju Aldridgea za pick na NBA draftu?

Nakon razočaravajućih partija LaMarcusa Aldridgea u proteklom NBA play-offu, u San Antoniju ozbiljno razmatraju opciju da trejduju svog centra.

Prema pisanjima američkih medija, Spursi su voljni mijenjati LaMarcusa Aldridgea za neki od prvih pet pickova na večerašnjem NBA draftu.

Sam Amico, ugledni američki sportski novinar, ističe da bi Sacramento Kingsi mogli biti jedan od klubova zainteresovanih za ovaj trejd, dok ESPN saopštava da najmanje tri ekipe razmatraju opciju trejda sa San Antonijom.

Kada je 2015. godine iz Portlanda stigao u Spurse, od Aldridgea se očekivalo da će u budućnosti zajedno sa Kawhijem Leonardom činiti okosnicu ekipe, a njegova prva sezona u Teksasu je upućivala upravo na takav razovoj situacije.

On je u svojoj debitantskoj sezoni sa Spursima u prosjeku bilježio 18 poena i 8.5 skokova po utakmici.

Ipak, prošla sezona je bila nešto lošija za LaMarcusa Aldridgea, a nakon poraza u finalu Zapada od Warriorsa, kritike na njegov račun su postale puno glasnije.

Warriorsi su sa 4-0 u pobjedama savladali Spurse, a Aldridge je u finalnoj seriji imao prosjek od 15.5 poena i 5.8 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi