Spursi 'uništili' Lakerse, pobjede Warriorsa i Knicksa
Foto: NBA

NBA liga

Spursi 'uništili' Lakerse, pobjede Warriorsa i Knicksa

U noći sa četvrtka na petak odigrano je šest mečeva u NBA ligi.

Ekipa San Antonija deklasira je u AT&T Centru sastav LA Lakersa rezultatom 134:94.

Spursi su na poluvremenu imali +18 (72:54), da bi u nastavku uvećali prednost i na kraju došli do više nego ubjedljive pobjede.

Po običaju San Antonio je predvodio Kawhi Leonard sa 31 postignutim poenom, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Julius Randle sa 22 koša.

Ubjedljiv trijumf sinoć su zabilježili i Golden State Warriorsi.

Aktuelni vicešampion je u svojoj Oracle Areni pobijedio Detroit sa 127:107, a prvo ime susreta bio je Kevin Durant koji je zabilježio 25 koševa, devet asistencija i šest skokova. Steph Curry dodao je 24, a Klay Thopmson 23 poena. Kod Pistonsa istakao se Marcus Morris sa 21 poenom.

New York je upisao domaću pobjedu protiv oslabljenog Chicaga (104:89). Carmelo Anthony ubacio je 23 poena i dodao devet skokova i šest proigravanja, dok se u redovima Bullsa izdvojio Dwyane Wade sa 22 koša.

Ostali rezultati:

Denver Nuggets - Indiana Pacers 140:112

Brooklyn Nets - New Orleans Pelicans 95:104

Phoenix Suns - Dallas Mavericks 108:113

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi