Spursima teksaški derbi, Rocketsi tonu sve dublje

Odigrano 12 utakmica NBA lige

Spursima teksaški derbi, Rocketsi tonu sve dublje

Sinoć je na NBA parketima odigrano 12 utakmica, a derbi večeri su odigrali San Antonio Spursi i Dallas Mavericksi, koji je pripao domaćinu 88-83.

Spurse je do pobjede vodio sjajni Kawhi Leonard sa 26 poena, dok je Aldridge dodao 18. S druge strane, Matthews je ubacio 15, dok je Nowitzki imao 13 poena i 14 skokova. 

Toronto Raptorsi su na svom parketu nanijeli četvrti ovosezonski poraz Cavaliersima. Rezultat je bio 103-99, a domaće je do pobjede vodio Lowry sa 27 poena. LeBron James je za Cavse ubacio 24 poena uz 8 asistencija i šest skokova.

Houston Rocketsi tonu sve dublje, a ovog puta je puni plijen iz Toyota Centra odnijela ekipa Memphis Grizzliesa koja je slavila sa 102:93. James Harden je ubacio 40 poena uz šut iz igre 12 od 19, ali to nije mnogo pomoglo domaćima. Grizzliese je do pobjede vodio Jeff Green sa 20 poena, dok je Conley dodao 19. 

Ekipa Utah Jazza ostvarila je pobjedu na veoma nezgodnom gostovanju u Staples Centru kod Clippersa. Goste je do pobjede vodio Hayward sa 33 poena, a Clippersima nije pomogla ni sjajna partija Blakea Griffina koji je ubacio 40 poena uz 12 skokova. 

Orlando Magic je slavio sedmu ovosezonsku pobjedu, a poražena je ekipa New York Knicksa. Oladipo je sa 24 poena predvodio domaće, a njemu se pridružio i Crnogorac Nikola Vučević sa 22 poena i 12 skokova. S druge strane, Carmelo Antony je ubacio 28 poena uz 13 skokova, dok je Jose Calderon ubacio 25 koševa. 

Od ostalih rezultata domaće pobjede su slavili Charlotte Hornetsi protiv Washington Wizardsa 101-87, Boston Celtici protiv Philadelphia 76ersa 84:80, Detroit Pistonsi protiv Miami Heata 104:81, Minnesota Timberwolvsi protiv Atlante 99-95 i Oklahoma City Thunderi protiv Brooklyn Netsa 110-99. Gostujuću pobjedu upisala je ekipa Sacrameno Kingsa protiv Milwaukee Bucksa rezultatom 129:118.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti