Sramotna posjeta: U Istanbulu nikoga ne zanima Eurobasket
Foto: EPA

Osmina finala, a stolice prazne

Sramotna posjeta: U Istanbulu nikoga ne zanima Eurobasket

Subotnji program Euorbasketa donio je prva četiri meča osmine finala. Snage su odjmerili Slovenija i Ukrajina, Njemačka i Francuska, Italija i Finska, dok je "poslastica" dana bio meč Litvanije i Grčke.

Sve utakmice su odigrane u dvorani Sinan Erdem, domu Bešiktaša, ali, čini se, u Istanbulu utakmice osmine finala nikoga nisu zanimale.

Kapacitet ove dvorane je oko 16.000 sjedećih mjesta, ali je danas, na sve četiri utakmice ukupno, bilo tek 5.345 gledatelja.

Kako prenosi portal Sportando, pobjedu Slovenije nad Ukrajinom je pratilo svega 730 gledatelja. Njemačka je iznenadila Francuze, a njihov dvoboj je sa tribina posmatralo 1060 navijača, dok je lagan trijumf Italije nad Fincima ispratilo 1411 posjetilaca.

Grci su napravili veliko iznenađenje savladavši Litvaniju, a ovaj susret je opravdao epitet najzanimljivijeg, pa ga je posmatralo "čak" 2144 gledatelja.

Zaista nevjerovatan podatak. Nije poznato zbog čega je posjećenost utakmica osmine finala bila na zaista sramotnom nivou. Da li je to neatraktivnost ekipa, čisto neizainteresovanje ili nešto treće, ostat će nepoznanica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti