Srbija bez Bjelice na Eurobasketu?

Đorđević na mukama

Srbija bez Bjelice na Eurobasketu?

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević najvjerovatnije neće moći računati na Nemanju Bjelicu tokom ovogodišnjeg Eurobasketa.

"Rečeno mi je da Bjelica najvjerovatnije neće igrati na Eurobasketu u septembru. Još uvijek se oporavlja od operacije na stopalu. Šutira iz sjedećeg položaja", napisao je na svom Twiter profilu novinar ESPN-a Darren Wolfson, koji pomno prati dešavanja u Minnesoti.

Bjelica je operisao stopalo krajem marta, a očigledno je da Timberwolvesi žele da se oporavak srbijanskog košarkaša odvija pod nadzorom njihovog ljekarskog tima.

Ove sezone Bjelica je odigrao 65 utakmica na kojima je prosječno bilježio 6.2 poena, 3.8 skokova i 1.2 asistencije.

Evropsko prvenstvo na programu je od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi