Srbija bez Bjelice traži vizu za Rio

Pauza od nekoliko sedmica

Srbija bez Bjelice traži vizu za Rio

Košarkaška reprezentacija Srbije biće oslabljena na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Naime, košarkašu Minnesota Timberwolvesa Nemanji Bjelici nakon ljekarskih pregleda konstatovana je upala nerva desne noge. 

Srbijanski as započeo je rehabilitaciju, uz lagane treninge, a njegov povratak u Beograd očekuje se za nekoliko sedmica, prenose beogradski mediji.

"Orlovi" će vizu za Rio tražiti na kvalifikacionom turniru u Kombank Areni. Izabranici Aleksandra Đorđevića nalaze se u grupi A zajedno sa selekcijama Angole i Portorika, dok su u grupi B smještene reprezentacije Japana, Češke i Letonije.

Dvije prvoplasirane ekipe iz obje grupe obezbijediće plasman u polufinale, a put u Brazil zagarantovan je samo pobjedniku turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi