Srbija bolja od Hrvatske u generalci pred Rio

Bez Miloša Teodosića

Srbija bolja od Hrvatske u generalci pred Rio

Košarkaška reprezentacija Srbije je sinoć u Cordobi savladala Hrvatsku rezultatom 86:77 u posljednjoj pripremnoj utakmici pred dlazak na Olimpijske igre.

Srbija je na ovoj utakmici nastupila bez povrijeđenog Miloša Teodosića, što se osjetilo posebno u prvom poluvremenu. Hrvatska je na odmor otišla s prednošću 40:36, da bi Srbija u drugom dijelu zaigrala mnogo bolje.

Kako je vrijeme odmicalo, Srbija je dolazila do svoje igre i uspjela je preokrenuti rezultat do kraja treće četvrtine (64:60), da bi u posljednjoj dionici povećali svoju prednost i slavili sa 86:77.

Najefikasniji igrač pobjedničkog tima bio je Miroslav Raduljica sa 17 poena, dok je Bogdanović dodao 13. U timu Hrvatske najviše se istakao Bogdanović sa 18 poena, Simon je dodao 14 a Bilan 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi