Srbija bolja od Kine

Srbija bolja od Kine

U sklopu priprema za Eurobasket u Litvaniji, Srbija je na pozivnom turniru u Londonu došla do svoje prve pobjede porazivši Kinu sa 87:53. Podsjetimo, tokom prvog dana, ove svojevrsne provjere pred Olimpijske igre u tom gradu iduće godine, Srbijanci su zabilježili poraz od Hrvatske (71:83).

Danas, Kinezi protiv raspoloženih igrača Dude Ivkovića nisu imali nimalo šansi. Počelo je dobrom igrom Srbije već na samom početku utakmice kada su u prvoj četvrtinu zabilježili vodstvo od 7 razlike (22:15). U dobrom ritmu pobjednički sastav nije posustao, a sve je rješeno tokom trećeg perioda koji je Srbija dobila (26:11). Već tada je na semaforu svijetlio rezultat koji je pokazivao 25 poena razlike za Tepića, Krstića i ostale. Ništa se nije promijenilo do samoga kraja kada je zabilježena šesta pobjeda Srbijanaca u toku ovog pripremnog perioda.

U redovima Srbije najprecizniji je bio Teodosić sa 19 poena. Šest manje je dodao Krstić, dok su po 11 postigli Tepić i Mačvan. Kod poraženih Jianlian Yi je upisao 20 poena i sedam skokova.

Rezultati Srbije u sklopu priprema za Eurobasket u Litvaniji:

Adecco Cup:

Srbija - Makedonija 81:73
BiH - Srbija 61:82
Hrvatska - Srbija 71:80

World Cup:

Njemačka - Srbija 59:58
Srbija - Ukrajina 83:57
Turska - Srbija 58:83

London:

Srbija - Hrvatska 71:83
Srbija - Kina 87:53


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.