Srbija bolja od Slovenije, debakl Kanade
Novica Veličković

Acropolis Cup

Srbija bolja od Slovenije, debakl Kanade

M. Maksimović

Reprezentacije učesnice SP u Turskoj polako privode kraju svoje pripreme, igraju se prijateljske utakmice, turniri. Jedan, tradicionalni je onaj u Grčkoj, Acropolis Cup. Acropolis Cup se igra u Grčkoj svake godine od 1986.a naslov pobjednika ove, brani domaćin Grčka.

U prvom susretu Srbija je savladala Sloveniju 82:81, a čovjek odluke je bio Veličković koji je ubacio dva slobodnja za krajnjih 82:81. Slovenija je na poluvremenu vodila 51:38. Upravo je Novica Veličković bio prvi strijelac Srbije sa 21 poenom, dok je Nenad Krstić utakmicu završio sa 17 poena i 7 skokova. Odličan je u dresu selekcije bio Goran Dragić sa 27 poena.

U drugom duelu nije bilo uzbuženja, Grčka je na krilima  Sofoclesa Schortsianitisa razbila Kanadu 123:49.Schortsianitis je utakmicu zaključio sa 24 poena, po 12 su postigli Fotsis, Printezis, Perperoglou, Vouyoukas. U slaboj Kanadi istakao se Shepard sa 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.