Srbija i Slovenija žele domaćinstvo Eurobasketa

Zajednička kandidatura

Srbija i Slovenija žele domaćinstvo Eurobasketa

Košarkaški savezi Srbije i Slovenije podnijeće zajedničku kandidaturu za domaćinstvo EP za žene 2019.

Prema dogovoru Saveza, grupna faza bi se igrala u Srbiji i Sloveniji, a završnica turnira u beogradskoj Areni. 

"Siguran sam da ćemo, ukoliko naša kandidatura bude prihvaćena, imati najbolje i najposjećenije Evropsko prvenstvo za djevojke u posljednjim decenijama. Ovo takmičenje dodatno dobija na značaju činjenicom da je i kvalifikaciono za Olimpijske igre u Tokiju. Vjerujem da ćemo u finalnim utakmicama oboriti evropski rekord u broju gledalaca na jednoj ženskoj košarkaškoj utakmici", izjavio je odlazeći predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas. 

Srbija se nalazi u krugu kandidata za organizaciju SP 2023, a njen glavni grad je već dobio organizaciju Final Foura Eurolige za sezonu 2017/2018.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi