Srbija iznenadila Francuze

Evropsko prvenstvo za kadete

Srbija iznenadila Francuze

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Francusku (69:62) u susretu prvog kola druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Nakon što su uz dosta sreće prošli prvu fazu takmičenja, mladi košarkaši Srbije su se u prvom kolu druge faze pobrinuli za iznenađenje protiv Francuza.

Odličan meč je odigrala Srbija. Već nakon prve dionice imali su osam poena prednosti (21:13), da bi na poluvrijeme otišli sa plus sedam, 38:31.

Nastavak donosi nešto bolju igru Francuza. Uspjeli su u trećoj dionici da dođu do preokreta (51:50), ali samu završnicu meča je bolje odigrala Srbija.

Imali su Francuzi u finišu prednost od 62:60, ali je Srbija serijom od 9:0 u samoj završnici stigla do pobjede, te su povećali šanse za prolazak u narednu fazu takmičenja.

Marko Pecarski je predvodio Srbiju u ovom susretu sa 19 poena i 12 skokova, Andrija Marjanović je također ubacio 19, dok je kod Francuske Yanik Blanc ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti