Srbija među četiri, Hrvatska ispala

Eurobasket 2010

Srbija među četiri, Hrvatska ispala

Na Eurobasketu za igrače do 18 godina sinoć su igrane utakmice četvrtfinala u kojima nije bilo iznenađenja. Litvanija, Latvija, Rusija i Srbija su izborile plasman u polufinale.

Litvanija, koja ima sve pobjede, nije imala problema da izbori plasman u polufinale. Domaćini su predvođeni Dovidasom Redikasom, koji je ubacio 19 poena, pregazili Grke sa 84:51 i plasirali se u polufinale gdje ih očekuje Srbija.

Srbija je bila sigurna protiv Poljske rezultatom 75:57. Ponovo je Bogdan Bogdanović bio prvo ime Srbije sa 14 poena. Davis Bertans je upisao 17 poena i 10 skokova u pobjedi Latvije nad Hrvatskom visokim rezultatom 78:56, dok je kod Hrvata prvo ime bio Boris Barać sa 15 poena i 10 skokova.

U posljednjoj utakmici je Rusija bila bolja od Francuske sa 73:68. Vladisav Trushkin je upisao 22 poena i 9 skokova, a kod Francuza je bolji od ostalih bio Hugo Invernizzi sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.