Srbija na startu bolja od Hrvatske

Počelo EP za igrače do 18 godina

Srbija na startu bolja od Hrvatske

Nakon što je u Zadru završeno prvenstvo Evrope za igrače do 20 godina, sinoć su u Litvaniji takmičenje počeli igrači do 18 godina. Već u prvim utakmicama je prikazana odlična košarka.

Domaća selekcija je prvenstvo otvorila visokom pobjedom nad Ukrajinom (81:61), dok je u drugoj utakmici grupe A Poljska bila bolja od Slovenije sa 89:82.

Najubjedljiviju pobjedu prvog dana je upisala Latvija, koja je pregazila Švedsku sa 89:58, a Španija je u jednom od derbija prvog kola bila bolja od Francuske sa 61:57.

U grupi C je Turska bila bolja od Rusije sa 97:88, a Italija od Bugarske sa 75:56. U grupi D je Grčka startala pobjedom protiv Njemačke rezultatom 65:55, dok su derbi kola odigrale Srbija i Hrvatska.

U utakmici u kojoj su dominirale odbrane Srbija je slavila sa 65:57. Bogdan Bogdanović je kod Srbije sa 12 poena bio najbolji, a kod Hrvatske Širokobriježanin Boris Barać sa 15 poena i 7 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.