Srbija namjerno izgubila od Francuske?
Foto: EPA

Da bi izbjegli Amerikance

Srbija namjerno izgubila od Francuske?

M. Šljivak

Košarkaši Srbije izgubili su večeras od Francuske rezultatom 76:75, te su na taj način vjerovatno izbjegli Amerikance sve do polufinala Olimpijskih igara.

Imali su izabranici Saše Đorđevića vodstvo sve do kraja utakmice. Zatim je Tony Parker pogodio za 76:75, a Srbija je imala napad.

Zatim, potpuno neshvatiljivo i početnički, Bogdan Bogdanović gubi loptu, a kako Francuzi nisu pogodili, Bogdanović sa osam metara promašuje trojku i Srbija je poražena.

Mnogi u svijetu košarke smatraju kako su naši susjedi namjerno izgubili meč, kako bi izbjegli Sjedinjene Američke Države sve do polufinala.

Međutim, uvijek se na velikim događajima priča o takozvanom "tankiranju", ali dokaza nikada nema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije