Srbija odličnom igrom savladala Francusku

16.000 gledalaca bodrilo Orlove

Srbija odličnom igrom savladala Francusku

S. Bošković

U Kombank Areni Srbija je rezultatom 73:63 savladala reprezentaciju Francuske, u prijateljskom susretu. 

Nakon prvih 10 minuta igre Orlovi su vodili sa jednim poenom razlike, a to vodstvo su samo povećavali u nastavku susreta. 

Na poluvrijeme Srbija je otišla sa prednošću od osam poena razlike, rezultatom 41:33. U nastavku susreta, prednost je samo bila održavana. Nakon trećeg dijela igre rezultat je glasio 52:45. Susret je mirno priveden kraju, s kranjim rezultatom 73:63.

Najefiksniji kod reprezentacije Srbije bio je Nemanja Bjelica s 12 poena i šest skokova, a slijedio je Raduljica s 10 poena i tri skoka. Kod Francuza De Colo je imao 10 poena, Furnier devet, a Tony Parker osam.

Narednog vikenda Srbija će učestvovati na turniru "Trofej Beograda", a protivnici će joj biti Rusija, koja je u grupi s našom reprezentacijom, te Kina i Venecuela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.