Srbija pobjedom u Areni započela misiju "Rio"

Portoriko poražen sa 87:81

Srbija pobjedom u Areni započela misiju "Rio"

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je večeras u Areni selekciju Portorika sa 87:81 u okviru prvog meča grupe 1 kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Rio.

Selekcija naših istočnih susjeda je do pobjede došla lakše nego što to rezultat govori. Portoriko je odigrao dobru prvu četvrtinu nakon koje je vodio sa 22:21, ali je Srbija u drugoj dionici napravila razliku i na odmor otišla sa +10 (41:31).

Domaća selekcija je sve dileme oko pobjednika riješila u trećoj četvrtini u kojoj je povećala prednost na +18. Portoriko je u posljednjih deset minuta iskoristio opuštanje Srbije i ublažio ovaj poraz.

Srbiju je sa 14 poena predvodio Nemanja Nedović, dok su Kalinić, Bogdanović, Birčević i Jokić ubacili po 12 poena.

Srbija je ovom pobjedom osigurala polufinale kvalifikacionog turnira, a drugi i posljednji meč grupe igra u srijedu sa Angolom u 18 sati.

Sigurna na otvaranju kvalifikacionog turnira bila je i selekcija Italije, koja je rezultatom 68:41 savladala Tunis. U grupi 6 se nalazi još Hrvatska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi