Srbija porazila Crnu Goru i osvojila "Trofej Beograda"

Pripreme za Eurobasket

Srbija porazila Crnu Goru i osvojila "Trofej Beograda"

D. Rakanović

Košarkaši Srbije su osvojili "Trofej Beograda" nakon što su u dvorani Aleksandar Nikolić savladali Crnu Goru rezultatom 82:71.

Srbiji je ovo bio drugi trijumf na turniru, ali ovaj put su odigrali znatno neizvjesniju utakmicu u odnosu na meč protiv Grčke u subotu kada su slavili sa 32 poena razlike. 

Crna Gora je bolje otvorila meč, izabranici Bogdana Tanjevića riješili su prvu dionicu u svoju korist rezultatom 24:19. Nakon slabije prve dionice, Srbija u nastavku meča igra znatno bolje. 

Izabranici Aleksandra Đorđevića kontrolisali su igru i rezultat i na poluvrijeme otišli sa prednošću od devet poena (46:37). 

U drugom poluvremenu serijom Dubljevića Crna Gora smanjuje zaostatak na samo tri poena (58:55), ali su Bogdanović, Lazić i Mačvan u finišu ovog perioda vratili osjetniju prednost (64:55) pred posljednji period. 

U četvrtoj četvrtini Bogdanović je vodio Srbiju do novog dvocifrenog vodstva (73:60). Crnogorci su serijom od sedam vezanih poena prišli na samo šest poena razlike (73:67), ali Srbija poenima Lučića i Birčevića ponovo odlazi na dvocifrenu prednost (81:67) i tako riješili pitanje pobjednika dva minuta prije kraja utakmice. 

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Bogdan Bogdanović  sa 25 poena, uz to je imao četiri skoka i pet asistencija. Bek Sacramenta proglašen je i za najboljeg igrača turnira. Birčević je dodao 15 poena. 

U selekciji Crne Gore istakao se Bojan Dubljević sa 13 postignutih poena. Vučević i Đurišić dodali su po 10 poena. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi