Srbija poslala Hrvatsku kući

Četvrtfinale Olimpijskih igara

Srbija poslala Hrvatsku kući

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Hrvatsku u četvrtfinalu Olimpijskih igara u dramatičnoj završnici rezultatom 86:83.

Odličan meč je viđen u duelu ove dvije selekcije, ali na kraju Srbija ide u polufinale, gdje ih čeka duel protiv Australije.

Hrvati su odigrali dosta dobro prvo poluvrijeme. Dominirao je Bojan Bogdanović koji je u ovom dijelu igre ubacio 16 poena uz četiri pogođene trojke iz pet pokušaja. Sjajna odbrana donijela je Hrvatskoj šest poena prednosti nakon 20 minuta igre, 38:32.

Međutim, u nastavku se situacija mijenja. Bojana Bogdanovića preuzima Stefan Marković i igra odličnu odbranu na njemu, srpski Bogdanović, Bogdan, proradio je na drugoj strani, a igra Srbije je potpuno eksplodirala.

Ovaj dio igre Srbija dobija 34:14, te na ulasku u posljednju četvrtinu imaju 14 poena prednosti, 66:62.

Hrvatska se nije predala. Uspjeli su vratiti se u meč i nakon trojke Marija Hezonje dolaze samo na minus jedan (76:75) i to na tri minute prije kraja.

Zatim su Hrvati bespotrebno šutirali nerezonske trojke. Ušlo se u završnicu s mnogo slobodnih bacanja, gdje se na kraju snalaze bolje srpski košarkaši, te su sačuvali prednost za pobjedu u ovom meču.

Srbiju u polufinalu čeka duel protiv Australije.

Bogdan Bogdanović je predvodio pobjednički tim sa 18 poena, dok je njegov prezimenjak Bojan na drugoj strani meč završio sa 28 poena.

Četvrtfinale:

Srbija - Hrvatska 86:83

SRBIJA: Teodosić 9, Simonović, Bogdanović 18, Marković 12, Kalinić 6, Nedović, Birčević, Raduljica 12, Jokić 12, Štimac, Jović 9, Mačvan 8.

HRVATSKA: Babić 4, Krušlin, Stipčević, Simon 8, Hezonja 16, Šarić 7, Ukić 4, Planinić 6, Bilan 10, Šakić, Arapović, Bogdanović 28.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi