Srbija preko Francuske do bronze na Olimpijskim igrama

Fantastičan uspjeh Srbijanki

Srbija preko Francuske do bronze na Olimpijskim igrama

Košarkašice Srbije osvojile su bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju. 

Izabranice Marine Maljković danas su u borbi za treće mjesto savladale selekciju Francuske sa 70:63 .

Srbijanke su imale kontrolu nad igrom u prvoj četvrtini. Nakon tri minuta imale su prednost od 10:3, da bi do kraja dionice na krilima Jelene Milovanović i Milice Dabović otišle na +8 (18:10).

Milovanovićeva je u tom periodu postigla 9 koševa, a Dabovićeva 7.

Čvrstu igru sa jakim odbranama vidjeli smo i u drugom periodu. Francuskinje su uspjele da zaustave pokušaje izabranica Marine Maljković i preokrenu rezultat u svoju korist (27:25).

Na četiri sekunde do kraja poluvremena Ana Dabović je izborila faul i potom realizovala oba slobodna bacanja. Pri neriješenom rezultatu od 27:27 se otišlo na odmor.

Selekcije su se nekoliko puta smjenjivale u vodstvu tokom prvih pet minuta nastavka, a onda je uslijedila velika serija košarkašica Srbije, koje su sa 16 vezanih poena otišle na 53:40.

Tokom posljednjeg perioda Srbijanke su u nekoliko navrata dozvolile rivalu da se koliko toliko rezultatski približi, ali je na tri minute do kraja meča Radočaj pogodila za tri poena, što je u potpunosti slomilo Francuskinje.

Jelena Milovanović sa 18 poena bila je najzaslužnija za veliki trijumf Srbije. Kod Francuskinja izdvojila se Endy Miyem sa istim brojem koševa.

Podsjetimo da će večeras od 20.30 časova u borbi za zlato igrati SAD i Španija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije