Srbija protiv Argentine nije izgubila samo meč

Teodosić se povrijedio

Srbija protiv Argentine nije izgubila samo meč

E. Čaušević

Košarkaši Srbije jutros su odigrali novi pripremni meč pred početak Olimpijskih igara u Riju.

Izabranici Aleksandra Đorđevića poraženi su od selekcije Argentine sa pet poena razlike (79:74) u okviru turnira "Super 4". Argentinci su od samog početka utakmice svim snagama krenuli po pobjedu što je iznenadilo srbijanske košarkaše.

Prvu dionicu Argentinci su dobili sa 16 poena razlike (30:14). Ipak, Srbija je uspjela u drugoj četvrtini da poveže redove, te da na pauzu ode sa dva poena zaostatka (40:38).

U drugom poluvremenu Srbi su uspjeli da dođu do preokreta, te su mnogi pomislili da će savladati Argentince kada su imali osam poena prednosti pri rezultatu 54:46. Ipak, sredinom četvrte četvrtine uslijedio je šok za Đorđevića jer mu se povrijedio jedan od najboljih igrača, Miloš Teodosić.

Kapiten selekcije Srbije u jednom duelu sa Campachom povrijedio je prst desne ruke zbog čega je morao napustiti teren. Još uvijek se ne zna koliko je ozbiljna povreda Teodosića.

Njegov izlazak značio je šansu da Argentinu da se ponovo vrati u meč. To su iskoristili u posljednjih pet minuta utakmice, te su serijom 9:0 otišli na nedostižnih 77:66. Srbija je ublažila ovaj poraz, te je na kraju Argentina slavila sa pet poena razlike (79:74).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi