Srbija sa pet pobjeda putuje u Lille

Savladana je i Italija

Srbija sa pet pobjeda putuje u Lille

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i petu pobjedu na Evropskom prvenstvu.

Srbija sa svih pet pobjeda putuje u Lille, a u petom kolu Eurobasketa savladala je Italiju sa 101:82.

Miloš Teodosić je ponovo briljirao u timu Aleksandra Đorđevića sa 26 poena i osam asistencija, dok je Nemanja Bjelica ubacio 19 poena uz osam skokova i četiri asistencije. 

Kod Italijana je Alessandro Gentile ubacio 19 poena uz šest asistencija i pet skokova, 17 poena je dodao Andrea Bargnani, a Danilo Gallinari je uz 14 poena imao i pet skokova.

Srbija će u osmini finala vjerovatno igrati s Finskom, a Italijani će znati s kim igraju tek nakon što zavši meč Španije i Njemačke. 

Srbija: Teodisić 26, Simonović, Kuzmić 7, Bogdanović 10, Bjelica 19, Marković 5, Kalinić 5, Nedović 7, Milosavljević, Raduljica 14, Erceg 8, Milutinov

Italija: Della Valle 3, Belinell, Aradori 10, Gentile 19, Gallinari 14, Bargnani 17. Cusin, Datome, Melli 3, Cinciarini 11, Hackett 3, Polonara 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.