Srbija slomila otpor Finaca i prošla u četvrtfinale

Evropsko prvenstvo

Srbija slomila otpor Finaca i prošla u četvrtfinale

E. Škorić

Košarkaši Srbije bez većih su problema savladali Finsku u osmini finala Eurobasketa.

Srbija je, kako se i očekivalo, nadigrala Finsku i igrat će protiv Češke u četvrtfinalu, a ne protiv Hrvatske, što se možda očekivalo prije današnjeg dijela utakmica.

Finci su dobro krenuli u utakmicu protiv favorizovane Srbije, vodili su i pet razlike u prvih 10 minuta, a na prvu dvominutnu pauzu su otišli sa 24:23 u svoju korist.

Do sredine druge dionice Finska je bila u prednosti, a onda se Srbija probudila, pa je na poluvrijeme otišla sa plus pet (48:43).

No, Finci se vraćaju u trećoj dionici, u kojoj su imali neoliko minuta rezultatsku prednost, ali je opet Srbija preuzela incijativu. U zadnjih 10 minuta su Srbi mirno priveli meč kraju, slavivši s ubjedljivih 94:81.

Raduljica je bio nezaustavljiv za Fince, ubacivši im 27 poena, Bjelica je dodao 19 uz čak 14 skokvoa, Teodosić je imao osam poena i devet asistencija, Erceg 13 poena uz šest skokova i četiri asistencije, Bogdannović je dodao 10 poena. U sastavu FInske Salin je ubacio 26, Wilson 15, Murph 12 i Koponen 11 poena.

Srbija: Teodosić 8, Simonović 6, Kuzmić, Bogdanović 10, Marković, Kalinić 5, Nedović 4, Milosavljević 2, Raduljica 27,  Milutinov
Finska: Koivisto, Huff 6, Lee 2, Salin 26, Kotti 7, Koponen 11,  Nuutinen 2, Kkaunisto, Caven, Ahonen, Wilson 15, Murphy 12

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.