Srbija u finalu Evropskog prvenstva

EP za juniore

Srbija u finalu Evropskog prvenstva

M. Šljivak

Juniori Srbije ostvarili su plasman u finale Eurobasketa nakon što su u večerašnjem polufinalu pobijedili Litvaniju rezultatom 83:77.

Sjajan meč pružile su ove dvije reprezentacije, a na kraju je Srbija imala više strpljenja i u završnici su meč prelomili u svoju korist.

Orlići su dobro ušli u meč. Poveli su 9:4, ali je Litvanije veoma brzo uzvratila i došli su do izjednačenja rezultata na 11:11.

Međutim, do kraja prve dionice Srbije igra bolje i ovaj dio igre rješavaju u svoju korist rezultatom 21:15.

Većim dijelom igre u drugoj dionici Srbija je imala prednost. Na poluvrijeme su otišli sa plus četiri, 39:35, ali je u trećoj dionici Litvanija došla do preoketa.

Igrali su Litvanci u trim trenucima odlično. Činilo se kako će meč odvesti na svoju stranu, a nakon 30 minuta igre Litvanija je vodila 61:57.

Meč je bio daleko od gotovog. U završnici se uglavnom igralo koš za koš, ali je Srbija ipak uspjela da prelomi meč na svoju stranu. Došli su na kraju do pobjede i plasmana u finale, gdje ih čeka duel sa selekcijom Španije.

Srbiju su do pobjede vodili Nikola Mišković i Andrija Marjanović sa po 15 poena, dok je na drugoj strani trio Kisunas - Venskus i Velička bio nedovoljan za trijumf.

Lukas Kisunas je meč završio sa 18 poena, Erikas Venskus je dodao 17 i bio je bez promačaja u ovom meču, dok je Arnas Velička ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi