Srbijancima nagrade u prvom kolu Eurolige
FOTO: Dado Đilas

Marjanović MVP, Lučiću najbolji potez

Srbijancima nagrade u prvom kolu Eurolige

Crvena zvezda slavila je u prvom kolu Eurolige protiv Galatasaraya na svom terenu u Areni rezultatom 76:68. 

Nagradu za najkorisnijeg igrača prvog kola Eurolige dobio je Boban Marjanović centar Crvene zvezde. Marjanović je vodio Zvezdu do trijumfa protiv Galatasaraya. 

Postigao je 22 poena uz šut iz igre 11-14. Pored toga Marjanović je u Kombank Areni, pred 17.000 navijača uhvatio i deset skokova, skupio dvije blokade i iznudio dva faula, što mu je donijelo index korisnosti 30, te je tako postao najkorisniji igrač prvog kola. 

Naš reprezentativac Nihad Đedović bio je blizu Marjanovića, postigao je 19 poena protiv Barcelone i imao index učinak od 25 poena, što ga čini jednim od najboljih igrača u prvom kolu Eurolige. 

Nagradu za potez kola dobio je košarkaš Valencije i bivši kapiten beogradskog Partizana, Vladimir Lučić. Pau Ribas je "bacio" odličan pas za Lučića koji sjajno zakucava.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.