Šta ako bi Kobe Bryant igrao na Olimpijadi u Riju?

Selektor SAD-a dao svoje mišljenje

Šta ako bi Kobe Bryant igrao na Olimpijadi u Riju?

E. Čaušević

Za dvije sedmice počinju Olimpijske igre u Riju na kojima košarkaši Sjedinjenih Američkih Država brane zlatnu medalju.

Amerikanci su bez problema stigli do zlata 2012. godine na OI u Londonu, a pred početak Olimpijade u Riju ponovo su glavni favoriti da na kraju budu na najvišoj stepenici postolja za dodjelu medalja. Ipak, jasno je da će ovaj tim biti malo "oslabljen" što se tiče igranja najvećih zvijezda na ovom takmičenju.

Selektor Mike Krzyzewski ima nekoliko problema sa povrijeđenim igračima, pa će morati malo izmijeniti svoj spisak. Ipak, novinare u Americi interesuje šta ako bi se Kobe Bryant ponudio da igra na Olimpijskim igrama?

"Ako bi Kobe zvao prva stvar koju bih mu rekao jeste da pogleda snimak utakmice i da to neće možda biti ona u kojoj će on igrati. Rekao bih mu da me nakon toga nazove kasnije, ali vjerovatno on to ne bi uradio. Ovdje nema mogućnost da uzima 50 šuteva po utakmici. Onda vjerovatno više ne bi želio da igra", poručio je selektor SAD-a.

Poznato je da se Bryant na kraju prošle sezone u NBA penionisao od igranja košarke. Ipak, u pravilima OI postoji mogućnost da košarkaš nastupa za reprezentaciju unatoč tome što je ranije završio svoju karijeru. Magic Johnson je bio član "Dream Teama" 1992. godine, a nekoliko mjeseci ranije objavio je kraj karijere.

Ipak, teško je za očekivati da će Krzyzewski na kraju pružiti šansu da se Bryant na Olimpijadi u Riju oprosti od aktivnog igranja košarke. Selektor SAD-a odlučan je da u Rio ide sa spremnim igračima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti