Start iz snova, kraj iz noćne more za Kosovo

Treći poraz košarkaša Kosova

Start iz snova, kraj iz noćne more za Kosovo

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Kosova upisala je i treći poraz u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. godine.

Kosovo je u trećem kolu grupe E kvalifikacija za Eurobasket gostovalo Bugarskoj, te je upisalo treći poraz, dok je domaćin stigao do prve pobjede.

Gosti s Kosova sjajno su otvorili meč poveli 11:2, bili u vodstvu dobar dio prvog dijela, a na odmor otišli sa 40:40.

Nastavak donosi puno bolju igru Bugara, koji su već do kraja treće četvrtine poveli 16 razlike (72:56) i za Kosovo više nije bilo nade, pa je domaćin na kraju slavio sa visokih 105:84.

U ovoj grupi se kasnije sastaju i Slovenija - Ukrajina (večeras), što će biti prilika i za jedne i za druge da naprave veliki iskorak u borbi za plasman na smotru najboljih evropskih košarkaških selekcija.

Dardan Berisha je sa 18 poena bio najbolji u timu Kosova, dok je Georgiev na drugoj strani ubacio 28 poena, Bost je imao 18 poena uz 10 asistencija, a Zahariev 15 poena uz sedam skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi