Stefan Jović potpisao za Bayern

Srbijanski reprezentativac nastavlja karijeru u Njemačkoj

Stefan Jović potpisao za Bayern

D. Rakanović

Srbijanski reprezentativac Stefan Jović novi je igrač Bayern Minhena. 

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde je potpisao dvogodišnji ugovor sa kluvom koji kao trener vodi aktuelni selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević. 

On je postao šest igrač Crvene zvezde koji je napustio klub ovog ljeta. Prije njega to su uradili Luka Mitrović, Charles Jenkins, Marko Simonović, Nate Wolters i Deon Thompson. Kako pišu srbijanski mediji, uskoro će Zvezdu napustiti i Marko Gudurić za koga se interesuje aktuelni šampion Evrope Fenerbahče, kao i Ognjen Kuzmić za čije usluge je interes pokazao Real Madrid.

Jović je karijeru počeo u Slogi iz Kraljeva, da bi zatim nastupao za Radnički iz Kragujevca. Nakon tri uspješne sezone u Crvenoj zvezdi oprobaće se prvi put u inostranstvu. 

Jović je prošle sezone u Euroligi prosječno postizao 7,5 poena uz 5,6 asistencija, 2,1 skokova i 1,3 ukradene lopte.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi