Steph Curry ne želi u Bijelu kuću
Foto: EPA

Tradicionalno druženje sa američkim predsjednikom

Steph Curry ne želi u Bijelu kuću

Zvijezda Golden State Warriorsa Steph Curry namjerava preskočiti posjetu Bijeloj kući ukoliko njegova ekipa dobije poziv za prijem kod američkog predsjednika.

"Neko me pitao o tome prije par mjeseci...Odgovorio sam da neću ići. I sada sam istog mišljenja", izjavio je Curry u srijedu.

Curryjevi komentari dolaze samo dva dana nakon što je sa svojim Golden State Warriorsima slavio u petoj utakmici NBA finala protiv Clevelanda i došao do titule NBA prvaka.

Inače, u SAD-u je tradicija da pobjednici svih profesionalnih sportskih liga posjete Bijelu kuću i provedu neko vrijeme sa predsjednikom države.

Ali komentari i kontroverzne politike koje zagovara predsjednik Donald Trump su uznemirile mnoge američke sportiste, uključujući i NBA košarkaše koji pretežno dolaze iz afroameričke zajednice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti